Mészáros Szabolcs

User Avatar

Munkakör

Rendszertechnikus. Hardveres és szoftveres problémamegoldás. Robothelikopterek fejlesztése,építése.

Elérhetőségek

Telefon 06302864143
Email info@rendszerguru.hu
Facebook -
Twitter -

Blog

Multikopterek

2015-08-28 22:17:45

Kedves olvasó,nyílván Ön is hallott már a mostanában nagyon népszerűnek számító "drón" helikopterekről. Ezek a szerkezetek nagyon sok lehetőséget biztosítanak olyan felvételek elkészítéséhez,melyeket korábban csak költséges berendezésekkel és a speciális eszközök folyamatos zavartalan működését biztosító felkészűlt karbantartó személyzettel lehetett csak kivitelezni. A jövő nem áll meg,egyre gyakrabban jelennek meg újabb és újabb technikák,melyet megfelelő hozzáértéssel a saját hasznunkra tudunk fordítani. 

A drón kifejezés igazából nem a legmegfelelőbb szó ezen szerkezetek jellemzésére,mivel ezek a gépek a polgári,civil életben tevékenykednek legtöbbször,ezért nevezzük őket inkább multikoptereknek,vagy multirotoros helikoptereknek. 

Létezik belőlük 3 - 4 - 6 - 8 és 12 rotoros változat is. A legelterjedtebb és a legismertebb a 4 rotoros verzió. Ezeket általában quadkopternek is nevezik,mivel négy légcsavar helyezkedik el rajtuk. Az áruk és kivitelük elég változó. A miniatűrtől a nagyméretű modellig minden féle megtalálható belőlük. A gépben/gépen lévő alkatrészek tudása/minősége is nagyban befolyásolja az árukat. Megközelítőleg 5 és 10.000 Ft -tól már beszerezhetőek,de a több milliós kategóriáig is nagyon hamar felkúszhat az árcédulájuk. Egy kezdő felhasználónak nem feltétlen kell nagy költségekkel beleugrania egy ilyen gép megvásárlásába. Első körben ajánlott inkább egy kissebb,olcsóbb gépet beszerezni és így az alapokat azzal könnyen elsajátíthatjuk,nem mellesleg,ha javításra kerül a dolog még aránylag olcsón megússzuk.

A komolyabb gépek általában fel vannak szerelve GPS navigációs rendszerrel is, illetve SD/HD kamerák is megtalálhatóak már az eszköztáraikban. 

Folytatása következik...

Üzenet küldése!

Üzenet küldése!